Paket İçeriği
1 kg trabzon yayık tereyağı
1 kg mısır unu
1 kg mıhlamalık peynir
Kuymak (Mıhlama) Nasıl Yapılır?
Mısır unu, peynir ve tereyağından elde edilen lezzet kahvaltılarda birçok kişinin vazgeçilmezidir. Peynirsiz olarak da yapılabilen kuymak, çok kısa sürede hazır hale gelebiliyor. Diğer bir adı mıhlama olan bu tarifi ayrıntılı şekilde www.oforganik.com.tr üzerinden öğrenebilirsiniz.
3 kişilik Kuymak Tarifi Malzemeleri
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- ılık su
- Mıhlamlık dil veya telli veya kolot peyniri (250 gram)
Mıhlama Tarifi Yapılışı
Önceden hazırlamış olduğunuz tavaya tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Üzerine mısır ununu yavaş yavaş ekleyerek hafif kavurun. Bu noktada tahta kaşık tercih edin.
Mısır unu renklendiğinde ılık suyu ekleyin ve karıştırın katı olmayacak kadar ılık su ilave edin.
ILIK SU EKLENİRKEN SÜREKLİ KARIŞTIRIN
ılık su eklerken püf nokta karıştırın eger katıysa birazda ekleyin ((pekmez kıvamına getirin)) katı olmasın
Kısık ateşte sürekli karıştırın tavanın kenarları kabuk bagladığı zaman
2 dk bekleyin karıştırmadan
Mıhlamlık peynir eklemeye başlayın ve karıştırmaya devam edin peynir yemege karışana kadar karıştırın
1 dk bekleyin karıştırmadan
Tereyağı kuymak üzerine çıktığında ocağın altını kapatabilirsiniz.
afiyet olsun..