Ürünümüz Trabzon/of ve Bayburt/Demirözü ilçesinde kendimize ait arı kovanlarından elde edilmiştir
* BAL,POLEN,PROPOLİS,ARI SÜTÜ ÜRÜNLERİ OF ORGANİK AİT ARI KOVANLARINDAN ELDE EDİLMEKTEDİR
* ÜRÜNLERİMİZ TAHLİLİDİR OF ORGANİK OLARAK GÖNDERDİĞİMİZ TÜM ÜRÜNLERİN ARKASINDAYIZ
* BİZE MÜŞTERİLERİMİZ BALINIZ NASIL DİYE SORMAZ
* OF ORGANİK ŞARKÜTERİ OLARAK SADECE BİZE AİT ARI KOVANLARINDAN ELDE EDİLEN BALLARIN SATIŞINI YAPARIZ
Propolisin için aşağıda vereceğimiz kaynakçada bilimsel makaleler gösteriyor ki faydaları şunlardır.
- Yaraların iyileşmesini 4 kata kadar hızlandırır.
- 100 kata kadar antibiyotik etki içerdiği tesbit edilmiştir.
- Çok güçlü antioksidandır.
- Her gün bir kaç kez Propolis ekstarktı ile gargara yapıldığında, plak oluşumunu önler.
- Diş eti iltihabı ve ağız içi ve gırtlak enfeksiyonlarını giderir.
- Diş abselerine, çürüklere, ağız kokusuna karşı kullanılır.
- Diş beyazlatılmasına yardımcı olur.
- Sedef hastalığına iyi gelir.
- Deri enfeksiyonlarını giderir.
- Mantar ve zor öldürülen bakteri çeşitlerini engeller.
- Soğuk algınlığına iyi gelmektedir.
- Solunum enfeksiyonlarında; faranjit, kronik bronşit, nezle, burun iltihabı hastalıklarında etkin çözümdür.
- Şampuana katıldığında saç sağlığına ve kepeğe karşı faydalıdır.
- Sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.(Bağırsak Paraziti, ülser, mide iltihabı..vs)
- Kulak enfeksiyonlarına devadır.(İç kulak- dış kulak iltihapları, akut kulak rahatsızlıkları)
- Bağışıklık sistemi bozukluklarını düzeltir.
- İltihaplanmaların her türüne faydalarıdır.(Vajina-uterus, aseptik necrosis, iltihaplanmış yaralar.. vs.)
- Tüberküloza denenmiş devadır.
- Ülserlilere super etkin devadır.
- Akut ve kronik kolite çözümdür.
KAYNAKÇA
FAHMY, F.G., and OMAR, M.O.M., 1989. Effect of Propolis Extracts on Certain Potato Viruses Proc. 4th Intern. Conf. Apic. Trop. Climates, Cairo, Egypt, 56-60.
GHİSALBERTİ, E. L., 1979. Propolis: A review, Bee World, 60, 59-84.
GRANGE, J. M., and DAVEY, R.W., 1990. Antibacterial Properties of Propolis (bee glue). Journal of the Royal Society of Medicine, 83: 159-160.
HAN, S.K. and PARK H.K., 1999. A Study on the Preservation of Meat Products by Natural Propolis: Effect of EEP on Protein Change of Meat Products. J. of Apic. Abst., 305/99.
HEPŞEN İ.F., TİLGEN, F., ER, H., 1996. PROPOLİS: Tıbbi Özellikleri ve Oftalmolojik Kullanımı. Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 3 (4).
KATİRCİOGLU, H., MERCAN, N., 2006. Antimicrobial Activity and Chemical Compositions of Turkish Propolis from Different Region. African Journal of Biotechnology 5, 1151 1153.
KEDZİA, A., 1986. Effect of Ethanol Extract of Propolis (Eep) on Anaerobic Bacteria” Herbal Polonica, 32(1), 53-58.
MİZUNO, M. 1989. Food Packaging Materials Containing Propolis as a Preservative. Japanese Patent No. JP Ol 243 974 [89 243 974], 5 pp.
PETRİ, G., LEMBERKOVİCS, E. and FOLDVARİ, M., 1988. Examination of Differences Between Propolis (Bee Glue) Produced from Different Floral Environments” ın Flavours and Fragrances: a world perspective Lawrence, B.M., Mookherjee, B.D., Willis, B.J. (Eds.). Elsevier Sci. PubI., Amsterdam, 439-446.
PİETTA, P.G., GARDANA, C. And PİETTA A.M.: Analytical Methods for Quality Control of Propolis. Fitoterapia 73 Suppl. 1: 7–20, 2002.