Ürünümüz Trabzon Of ilçesinde kendimize ait arı kovanlarından elde edilmiştir
* BAL,POLEN,PROPOLİS,ARI SÜTÜ ÜRÜNLERİ OF ORGANİK AİT ARI KOVANLARINDAN ELDE EDİLMEKTEDİR
* ÜRÜNLERİMİZ TAHLİLİDİR OF ORGANİK OLARAK GÖNDERDİĞİMİZ TÜM ÜRÜNLERİN ARKASINDAYIZ
* OF ORGANİK ŞARKÜTERİ OLARAK SADECE BİZE AİT ARI KOVANLARINDAN ELDE EDİLEN BALLARIN SATIŞINI YAPARIZ
Kestane Balının Özellikleri
Yüksek oranda früktoz içerir ve bunun sonucu olarak da kolay kolay kristalize(şekerlenme) olmaz
Az miktarda asit bulunur
Koyu sarı ile siyah arasında olan koyu renkli baldır. Bazen amber renginde de olabilir.
Kendine özgü aromatik lezzeti vardır ve tattıktan sonra acı bir tat bırakır
Yüksek miktarda mineral, polen ve tanen içerir
Kestanenin Balının Faydaları:
Yaşlanmayı Önler: yüksek miktarda antioksidanlar serbest radikallerin giderilmesine yardımcı olur ve dolayısıyla vücudu yaşlanma etkilerinden korur. Bunun sonucu olarak kestane balının düzenli tüketimi genç görünmeye yardımcı olur.
Fiziksel Yorgunluğu Azaltır: Yüksek miktardaki früktozlar iyi bir enerji kaynağı olarak hizmet ederler. Bundan dolayı bir kaşık kestane balı fiziksel yorgunluğu fiziksel yorgunluğu anında azaltır.
Yemek Pişirmede Kullanılır: Hafif acı tadıyla kestane balı, şekerli tatları sevmeyen insanlar için çeşitli tatlı yemeklerin pişirilmesinde en iyi şeker alternatifidir.
Sivilceleri İyileştirir: Kestane balının anti bakteriyel etkisi onu sivilcelerin tedavisinde ideal hale getirir. Kestane balının doğrudan yüz maskesi olarak kullanmak veya yulaf ezmesi ile karıştırmak iltihaplanmayı ve tenin dökülmesini azaltır.
Kestane balının içerisindeki Demir, B vitamini, C vitamini ve antioksidanlar gibi yüksek miktardaki mineraller kasların güçlendirilmesi, kan dolaşımını hızlandırması, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi gibi değişik vücut fonksiyonlarını destekler. Hatta karaciğer ve mide gibi organların işleyişlerini de güçlendirir.
Diğer Faydaları
Kan damarlarını kuvvetlendirir. Varisli damarlar ve hemoroit oluşumunu engeller.
Sinirleri güçlendirir.
Karaciğer yetmezliği ve şişkinliğine iyi gelir.
Mideyi kuvvetlendirir.
Kansızlığı iyileştirir. Fiziksel ve zihinsel yorgunluk açısından faydalıdır.
Kasları kuvvetlendirir.
Astım, bronşit ve nefes darlığında etkilidir.
Felç ve sinir hastalıklarda şifadır.
Adale ve kasların ağrımasını engeller.
Mideye iyi gelen bal bağırsakların temizlenmesini sağlar.